Tezhip ve Minyatür Sanatı Sergi ve Söyleşisi

Yazıcı-dostu sürüm

17 Mayıs 2019 tarihinde Tezhip ve Minyatür Sanatçısı Gözde Kıyıcı tarafından geleneksel süsleme sanatlarından tezhip ve minyatürün inceliklerini anlatıldığı söyleşi ve seçme eserlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Programa, Yabancı Diller Fakültesi Roman Diller Bölümü Başkanı Prof.As.Dr. Eliana Laçej, Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimoza Priku ile çok sayıda akademisyen, sanatsever ve öğrenci katıldı.

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zafer Kıyıcı açış konuşmasında; “Bu müstesna programı gerçekleştirdiği için ve eserlerini sanatseverlerle buluşturduğu için Gözde Kıyıcı’ya teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Söyleşide, Tezhip ve Minyatür sanatlarının tarihçesi, malzemeleri, üslupları, kullanım şekilleri, teknikleri çeşitli görseller kullanılarak katılımcılara kapsamlı bir şekilde anlatıldı. Ardından sanatçı Gözde Kıyıcı’nın eserlerinin yer aldığı “Tezhip ve Minyatür Sergisi” açıldı.

Programda tezhip ve minyatür sanatının incelikleri hakkında bilgiler verildi. Ardından sanatçı Gözde Kıyıcı’nın eserlerinin yer aldığı “Tezhip ve Minyatür Sergisi” açıldı. Sergide 16. yüzyıl üslubunda halkar, düz tezhip ve tarama teknikleri ile hazırlanan tezhip eserleri yer aldı. Minyatür eserleri ise klasik teknikte olmakla beraber son dönem etkileriyle hazırlandı. Sergi, Ramazan ayı boyunca İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Sergi Salonunda ziyaretçilerini bekliyor.