İşkodra’da Yeni Dönem Türkçe Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsünde yeni dönem Türkçe kursları 8 Ekim 2018 tarihinde başladı.

Başvuruları değerlendirmek amacıyla 14, 21 Eylül ve 4 Ekim 2018 tarihlerinde olmak üzere 3 farklı tarihte gerçekleştirilen Seviye Tespit Sınavı (STS) sonuçlarına göre Enstitüye kayıt yaptıran 26 kursiyer Türkçe ile tanıştı. A1 düzeyindeki kurslara katılacak 26 kursiyerin yanı sıra A2 düzeyinde 20 ve B2 düzeyinde 11 olmak üzere toplam 57 kursiyer ile Türkçe dersleri başlamış oldu.

3 aylık planlanan ders programları 11 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecek. Kursların sona ermesinin ardından 15 - 17 Ocak 2019 tarihleri arasında yeni dönem Ara ve Kur Sınavları yapılacak.

İşkodra’da 300’ün üzerinde öğrenci Türkçe öğreniyor

Dünyanın 46 ülkesinde 56 Enstitü ile Türk kültürünü, tarihini, sanatını, edebiyatını tanıtmak ve yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, farklı ülkelerdeki ortaokul, lise ve üniversitelerde, öğrencilere Türkçeyi seçmeli yabancı dil olarak öğrenme imkânı sunuyor.

Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak kabul edildiği İşkodra İmam Hatip Ortaokulunda ve İşkodra İmam Hatip Lisesinde 235 öğrenci, İşkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünde ve Turizm Bölümünde ise 42 öğrenci Türkçe öğreniyor.

Dünya’nın en çok konuşulan 5. dili Türkçeyi İşkodra’da bu yıl 334 öğrenci, İşkodra Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen Türkçe dersleri ile öğreniyor.