İşkodra’da Türk İçeceklerine Yoğun İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü “Şifa Kaynağı Türk İçecekleri” etkinliği düzenledi. 31 Temmuz 2018 tarihinde Enstitü binasında gerçekleştirilen etkinlikte İşkodralılara, Türk mutfağında özel bir yere sahip geleneksel içecekleri yakından tanıma olanağı sunuldu.  

Kendine özgü kokusu ve lezzetleriyle soğuk tüketilen şıra, ayran, boza, limonata, demirhindi-sirkencübin gibi çeşitli meyve ve baharatlarla hazırlanan şerbetlerin yanı sıra türlü bitkilerden elde edilerek hazırlanan siyah çay, ıhlamur, nane ve sıcak tüketilen kahve, sahlep gibi pek çok içeceği tatma fırsatı bulan misafirler, bu içeceklerin Türk kültüründeki yerini de öğrendi. Oldukça beğeni toplayan etkinlikte şifa kaynağı içeceklerin besin değerleri ve sağlık açısından faydaları hakkında da bilgiler verildi.

“Mükemmel bir lezzet”

Etkinlikte bulunan İşkodra Yunus Emre Enstitüsü A1.2 kursiyeri Klaudisian Muja, hayatında ilk defa Türk şerbeti içtiğini belirterek, “Türk şerbetlerine bayıldım. Mükemmel bir lezzet keşfettim. Adını telaffuz edemesem de tadının enfes olduğunu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

İşkodra Müze Müdürü Fatmir Juka ise  İşkodra Yunus Emre Enstitüsünün yaptığı faaliyetlerin İşkodra’ya değer kattığına vurgu yaparken sirkencübin şerbetini çok beğendiğini ve kendisi için farklı bir deneyim olduğunu dile getirdi.

İşkodralıların yoğun katılım gösterdiği programa İşkodra basınının ilgisi de büyük oldu.