İşkodra YEE Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç’u Ağırladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Kültür-Sanat Söyleşileri kapsamında düzenlenen programların bu ayki konuğu Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şeref Malkoç oldu.

“Son Dönemde Türkiye’deki Gelişmeler, Avrupa ve Balkanlardaki Yansımaları” konulu söyleşi, 8 Nisan 2017 tarihinde İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonun’da düzenlendi.

Söyleşiye İşkodra Müftü Yardımcısı Arben Halluni, İstanbul Derneği Başkanı Rıdvan Seferaj, akademisyenler, okul müdürleri, STK temsilcileri ve basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

“Türkiye’nin huzuru, Arnavutluk’un huzuru demektir”

Son 15 yıl içinde Türkiye’nin ekonomi, sağlık, eğitim ve ulaşım alanlarında büyük bir gelişme kaydettiğini belirten Şeref Malkoç, 2023 hedefleri için bu büyümenin süreceğini ifade etti.

Türkiye ve Balkanlar’ın tarihten gelen bir birlikteliğinin olduğunu, Balkanlar’da yaşanan tüm gelişmelerin tüm dünyayı etkilediğini ve Türkiye’nin bu bölgede barışın, huzurun ve istikrarın kalıcı olmasını istediğini belirtti.

Türkiye ve Arnavutluk ilişkilerine de değinen Malkoç, Arnavutluk’ta 3 milyon Türkiye’de ise 6 milyon Arnavut’un bulunduğunu ifade ederek Türkiye’deki Arnavutların huzur içinde yaşadığını, hiçbir ayrımın söz konusu olmadığını ve üst düzey birçok görevde bulunduklarını dile getirdi.

Malkoç, Türkiye’deki gelişmelerin Arnavutluk’u da etkilediğini, Türkiye’deki istikrarın ve huzurun Arnavutluk’un istikrar ve huzuru olduğunu belirtti.

15 Temmuz’da Türkiye’nin hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını, Arnavutluk’un da aynı sıkıntılarla karşılaşmaması için FETÖ’nün buradaki uzantılarına karşı dikkatli olması gerektiğini tavsiye eden Malkoç, “Dindarlık ve eğitim maskesi altında sinsice hareket eden bir örgüte karşı Arnavut kardeşlerimiz dikkatli olmalıdır” dedi.

Söyleşinin ardından Yunus Emre Enstitüsüne, Arnavutluk yöneticilerine ve katılımcılara teşekkürlerini ifade eden Şeref Malkoç, Arnavutluk’tan güzel anılarla ayrılacağını ve Türkiye’nin her zaman Arnavutluk’un yanında olduğunu dile getirdi.