“Hayalimdeki İstanbul” Resim Yarışmasının Kazananları Ödüllerini Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye ve Arnavutluk arasındaki kültürel ve sanatsal birikime katkı sunarak kültürel etkileşimi artırmak ve resim sanatına özgün eserler kazandırmak amacıyla İşkodra Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ve İstanbul Büyükşrhir Belediyesi, Üsküdar Bayrampaşa ve İşkodra Belediyesi, T.C. Tiran Büyükelçiliği, Arnavutluk Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, İşkodra Üniversitesi, Türk Hava Yolları gibi kurumların desteklediği “Hayalimdeki İstanbul” temalı resim yarışmasında dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve profesyonel katılımcılar olmak üzere 3 kategoride düzenlenen ve adayların İstanbul’u resmettiği yarışmadaki eserler, Gravür Sanatçısı Süleyman Saim Tekcan, Tiran Milli Sanatlar Galerisi Müdürü Artan Shabani ve İşkodra Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı İkbale Kalaja’nın yer aldığı bağımsız bir jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Her kategoride dereceye giren adaylar tablet, fotoğraf makinesi ve saatin yanında THY ve İstanbul BŞB sponsorluğunda bir haftalık İstanbul seyahati kazandılar.

Lise kategorisinde yarışmanın birincisi Eogers Grami, ikincisi Irida Osja, üçüncüsü Xhulian Millaj; üniversite kategorisinde birinci Stivio Thomo, ikinci Arlind Kotrri, üçüncü Erion Demnushaj; profesyonel kategoride ise birinci Helidon Haliti, ikinci Emirjam Shurdha ve üçüncü Alkida Bosnjaku’ya ödülleri jüri üyeleri tarafından takdim edildi.

Yarışmaya T.C. Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Gül Sarıgül, İşkodra Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Adem Bekteshi, üniversite dekanları, akademisyenler, STK temsilcileri ve sanatseverler katıldı.