İşkodralılar Türk Kahvaltısında Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

15 Eylül 2019 tarihinde İşkodra Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Türk Kahvaltı Kültürü” programı gerçekleştirildi.

Enstitünün bahçesinde düzenlenen etkinliğe, birçok kurum ve kuruluş temsilcileri, basın mensupları, öğrenciler ve İşkodra halkı katılım gösterdi.

Özellikle pazar günleri, tüm ailenin bir araya geldiği bir aktivite halini alan Türk kahvaltısı, İşkodra Yunus Emre Enstitüsü bahçesinde İşkodra halkıyla buluşturuldu.

Zengin ve köklü bir geçmişe sahip kahvaltı öğünün Türk kültüründeki öneminin ve sunumunun yansıtıldığı etkinlikte, Türk çayı, simit, poğaça, Van yöresinden murtuğa, İzmir yöresinden pişi, Elâzığ yöresinden akıtma, Karadeniz Bölgesinden kuymak ve İç Anadolu Bölgesinden nohut salatası, özel tatların yanı sıra Türk mutfağına ait ve Türk kahvaltı kültürünü yansıtan birbirinden farklı lezzetler yer aldı.

Günün ilk öğünü kahvaltı, “kahve-altı” sözcüğünden türeyerek günün ilk kahvesini içmeden önce yenilen bir öğün anlamına geldiği için “Türk Kahvaltı Kültürü” etkinliği, Türk kahvesi ikramıyla devam etti.

Türk usullerine göre hazırlanıp sunulduğu ve Türk kahvaltı kültürünün tüm örneklerinin yer aldığı etkinlik davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Davetlilerden İşkodralı Hajrullah Jakupi "Türkler ve Arnavutlar kardeştir. Kardeş olarak bizlere bugün çok güzel anlar yaşattınız." ve İşkodra Aile Evi Müdiresi Valbona Tula "Kahvaltı ikramınız bizi ve aile evi sakinlerini onurlandırdı." diyerek etkinlik hakkında duygu ve düşüncelerini ifade etti.