İşkodra'da İskender Pala’dan “Sanatın İnsan Üzerindeki Etkisi” Söyleşisi

Yazıcı-dostu sürüm

Yazar ve Divan edebiyatı araştırmacısı Prof. Dr. İskender Pala, 17 Kasım Cuma günü İşkodra Yunus Emre Enstitüsünde “Sanatın İnsan Üzerindeki Etkisi” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide, sanatın insan üzerindeki etkisinden bahseden Pala, teknolojinin gelişmesinin ve toplumların ilerlemesinin çıkar kavgalarının artmasına sebep olduğunu ve insanların sanata olan ihtiyacının artmasıyla sanata karşı bakış açısının da değiştiğini belirtti. Gençlere tavsiyelerde de bulunan İskender Pala, "Bürokrat mı olacaksınız, en iyisini olun. Neden sizde bir Shakespeare gibi yazdıkları tüm dünya dillerine çevrilen bir yazar olmayasınız. Bunun için çok okumanız gerekiyor. İnanıyorum ki, ileride sizlerin içinden de işini en iyi şekilde yapıp dünyaya adını duyurmuş kişiler çıkacaktır.” dedi. Özellikle gençlerin en az bir sanat dalıyla ilgilenmesi gerektiğini dile getiren Pala, konukların sorularını yanıtlayarak programı sonlandırdı.

Divan edebiyatı üstadı Prof. Dr.İskender Pala söyleşi programının ardından İşkodra Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sundu.