T.C. Tiran Büyükelçisi Bayraktar, İşkodra Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve beraberindeki heyet, TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan İşkodra Hasan Rıza Paşa Anıtı’nın açılışının ardından Tiran Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Balkan Savaşları sırasında Osmanlı’nın Balkanlar’daki son toprağı olan İşkodra’nın müdafaasında büyük rol oynayarak üstün bir kahramanlık gösteren Hasan Rıza Paşa için İşkodra’da yapılan anıt, restorasyonun ardından düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, İşkodra şehrinin savunulmasında önemli yer tutan Hasan Rıza Paşa’nın büyük bir kahramanlık gösterdiğini ifade etti.

TİKA Tiran Koordinatörü Eyüp Y. Ümütlü ise konuşmasında Hasan Rıza Paşa’nın yalnızca İşkodra’nın değil aynı zamanda bir milletin kültürünün de savunulmasında önemli bir yeri olduğunun altını çizdi.

Açılışın ardından Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve beraberindeki heyet İşkodra Yunus Emre Enstitüsüne bir ziyarette bulundu. Enstitü Müdürü Zafer Kıyıcı, Enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ziyarette Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Sayın Hidayet Bayraktar’ın yanı sıra Büyükelçilik Müsteşarı Sinan Cem Baş, TİKA Tiran Koordinatörü Eyüp Y. Ümütlü, Tiran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müsteşar Vekili Yasin Şengül, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İnönü Denizaltısı Komutanı Deniz Yarbay Ersoy Akça ve Denizaltı personeli yer aldı.