‘Osmanlı Arşiv Belgelerinde İşkodra’ Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, 17 Kasım Cuma günü ‘Osmanlı Arşiv Belgelerinde İşkodra’ Sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı. 

Açılışa, T.C. Tiran Büyükelçiliği Ataşe Yardımcısı Sade Saylam, Prof.Dr. İskender Pala, Kiev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Romano Vasko, Parma Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Silvana Dolfi, Floransa Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Ana Dolfi, İşkodra Luigi Gurakuqi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Bekteshi, İşkodra Luigi Gurakuqi Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alma Hafizi, İşkodra Müzesi Müdürü Fatmir Juka, Prof. Dr. Tomor Osmani, Belediye Meclis Sekreteri Suel Hadri, Doç. Dr Mirjam Dibra ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Restorasyon Hizmetleri Şube Müdürü Ali Toköz açılışta yaptığı konuşmada, İşkodra’nın Osmanlı döneminde tarihî, kültürel, iktisadî ve sosyal hayatına dair önemli bilgiler vererek o dönemde önemli bir vilayet olduğuna vurgu yaptı. Osmanlı şehirleri içinde önemli bir ticaret ve kültür şehri olduğuna dikkat çeken Toköz, Arnavutların da Osmanlı yönetiminde önemli görevler üstlendiğini ifade etti.

Çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi, büyük beğeni gördü.