''The Network'' Belgeseli İşkodra'da Gösterildi

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının projesi kapsamında TRT World tarafından hazırlanan ve FETÖ'nün iç yüzünü anlatan ''The Network'' isimli belgesel, 10 Temmuz 2019 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliğinin himayelerinde İşkodra Yunus Emre Enstitüsünde izleyiciyle buluştu.

İngiliz gazeteci Andrew Wilson'ın anlatımıyla gerçekleşen belgesel gösterimine, Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, İşkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Bekteshi, üniversitenin öğretim üyeleri, İşkodra-İstanbul Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Rıdvan Seferaj, kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Murat Ahmet Yörük konuşmasında, 15 Temmuz 2016'da çıplak elleri ile inanç dolu yürekleriyle sokakta direnen sivil insanların üzerine tanklarla ve makineli silahlarla acımasızca ölüm kusulduğunu, bir gecede 251 vatandaşımızın şehit olduğunu, binlercesinin yaralandığını ve sakat kaldığını ifade etti. 

Büyükelçi Yörük, “Hazırlanan belgesel, aslında bu sinsi, hain ve cani yapının gerçek ama bir o kadarda karanlık yüzünü sizlere anlatmaya çalışacak. Umarım bu belgeseli izledikten sonra hepimiz bir akıl muhasebesi yaparız ve gerekli dersleri çıkarırız.” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının ve İşkodralıların yoğun katılımı ile izlenen belgesel, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.