İşkodra’da Türk Halk Müziği Konseri ve Sertifika Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsünün yenilenen binasının açılışı dolayısıyla 30 Nisan 2016 tarihinde bir konser düzenlendi. Evrim Kaşıkçı ve Saz Sanatçısı Osman Ekşi tarafından verilen konserin ardından ise sertifika töreni düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş, düzenlenen tüm etkinliklerde asıl ev sahibinin İşkodralılar olduğunu ve İşkodra Yunus Emre Enstitüsünün daima İşkodralıların hizmetinde olacağını vurguladı.

Ardından söz alan Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Cem Baş da Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerin her alanda çok iyi durumda olduğunu ve İşkodra Yunus Emre Enstitüsünün de kültürel anlamda bu ilişkileri güçlendirdiğini belirtti.

Konserin ardından gerçekleştirilen törende ise Türkçe kurslarında başarı göstererek sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Cem Baş, İşkodra İl Meclis Başkanı Maxhid Cungu, İşkodra Belediye Başkan Yardımcısı Dritan Meta, Albanoloji Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Tomor Osmani, İşkodra Üniversitesi Albanoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr. Rrezarta Draçini, çeşitli okul müdürleri, sivil  toplum kuruluşu temsilcileri,  akademisyenler ile basın mensupları katıldı.