İşkodra’da Türk El Sanatları Kursları Açılışı

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü ve Bursa Büyükşehir Belediyesine Bağlı BUSMEK işbirliğiyle yapılan Geleneksel Türk El Sanatları Kurslarının açılışı 27 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Açılış,  Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse ve beraberindeki heyetin katılımıyla yapıldı. 

Enstitü Müdürü Ömer Osman Demirbaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan törende söz alan Şükrü Köse; “Balkan milletleri ile yüzyıllarca beraber yaşadık fakat tarihin bazı dönemlerinde bu birliktelik zaman zaman kesintilere uğradı. 2000’li yıllarla beraberlik ve samimi ilişkiler daha da güçlendi. Bu samimi ilişkilerin temelini bizleri bağlayan ortak değerler ve gelenekler oluşturur” dedi.

Açılışa katılan konuklar Yasin Elmas ve Gülsüm Elmas tarafından yapılan ebru sanatı örneklerini izleyerek deneme imkanı buldular.

Törene Bursa Büyükşehir Belediyesi heyetinin yanı sıra Tiran Belediyesi Başkan Yardımcısı Abaz Hado, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Salih Gültekin,  İşkodra İl Meclis Başkan Yardımcısı Maxhid Cungu, İşkodra Belediyesi Başkan Yardımcısı Xhemal Bushatı, İşkodra Müftü Yardımcısı Arben Hallunı, İşkodra Üniversitesi Rektör Yardımcısı Artan Kolnıkaj ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.