'' Evvel Zaman İçinde Arnavutluk '' Tarihi Kartpostallar Sergisi İşkodra'da Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm
İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği himayelerinde “Evvel Zaman İçinde Arnavutluk” tarihi kartpostallar sergisi düzenlendi.
 
İşkodra Sanat Galerisinde açılan sergiye Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Koleksiyoner Mehmet Diktaş, İşkodra Valisi Majlinda Angonı, İşkodra Belediye Başkan Yardımcısı Ardit Qylybylı, İşkodra Müftüsü Muhammed Sytarı yanısıra Türk ve Arnavut kurum kuruluş temsilcileri, İşkodralılar ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.
 
Tarihi bir yolculuğa çıkarmayı amaçlayan sergide Mehmet Diktaş Koleksiyonu’ndan 1900’ lü yıllara ait yüzlerce kartpostal arasından yapılan özel bir seçki ile 224 kartpostal ve 4 pula yer verildi.
 
Yaşama dair birçok bilgi içeren kartpostallar silinmeye yüz tutan birçok anıyı canlandıran sergide keman virtuözü Anton Kaftallı ve gitar sanatçısı Ares Fanı tarafından icra edilen Arnavut ve Türk bestelerinin icrası sergiye büyüleyici bir atmosfer kattı.
 
Koleksiyoner Mehmet Diktaş’a İşkodra Valisi Majlinda Angonı tarafından yapılan plaket takdimi ile açılışı gerçekleşen sergi ikram ve nostalji uyandıran sohbetlerle son buldu.
 

Sergi 31 Mart 2022 tarihine kadar İşkodra Sanat Galerisinde ziyaret edilebilir.