''Makamda Şifa '' Konseri İle Moral Bulundu

Yazıcı-dostu sürüm

"Makamda Şifa" konseri, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sanal ortamda gerçekleştirildi.

Konser İşkodra Yunus Emre Enstitüsü ve Uygulamalı Müzik Terapileri Derneği iş birliği ile 22 Mayıs 2020 tarihi Türkiye saati ile 22.00'de sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Sunuculuğunu Ayşe Yücel'in gerçekleştirdiği program Koronovirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden tüm insanlar için İstanbul Eyüp Sultan Camii Baş İmam Hatibi Hafız Metin Çakar tarafından okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Enstitü Başkanımız Prof. Dr. Şeref Ateş açış konuşmasında düzenlenen konserin dünyanın her tarafına şifa, barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet YÖRÜK içinden geçilmekte olunan dönemde herkesin ister istemez bu salgın nedeniyle belirli ölçülerde psikolojik olarak da etkilendiğini belirterek düzenlenen konserin  herkese iyi gelmesi ve bir nevi terapi etkisi yapmasını temenni etti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyolojı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Uygulamalı Müzik Terapileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk konuşmalarında geçmişimizden aldığımız güçle bugün kanıta dayalı tıp ekseninde geleneksel müziğimizi tedavi ortamına taşıma çabası içindeyiz diyerek konser hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Müzikle terapi alanında bilim kurulu üyesi olan Fadıl Atik ve Halil Erseven'in solistliği ve sanat yönetmenliği yaptığı konsere saz sanatçıları Levent Öztürk, Şükrü Fırat, Kaan Taşdelen, Deniz GÖktaş, Furkan Bilgili, Anıl Kanarya ve Göksu Can Ar eşlik etti.

Acem kürdi, Buselik, Ferahfeza, Hicaz, Hüzzam, Seğah, makamlarında Halil Erseven, Fehmi Tokay, Tanburi Cemil bey, (Hamamizade İsmail) dede efendi, Muallim İsmail Hakkı bey'in besteleriyle gerçekleştirilen konser dünyanın bir çok ülkesinde beğeni ile izlenerek yaklaşık 100.000 kişiye ulaştı.

Yoğun talep üzerine İşkodra Yunus Emre Enstitüsü sosyal medya hesaplarından sürekli izlenime açılan konser izleyiciler ile buluşmaya devam ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=IVgTUmjenFE