“İşkodra’da Bir Başka Ramazan” Etkinliklerine Yoğun İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

15 ve 16 Haziran 2017 tarihlerinde İşkodra Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlen “İşkodra'da Bir Başka Ramazan” etkinlikleri kapsamında söyleşi, iftar programı ve Türk müziği konseri gerçekleştirildi.

Türk Tasavvuf Müziği ve Klasik Türk Sanat Müziği Söyleşisi

Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Devlet Sanatçısı Recep Alper Çevirel ve saz sanatçıları Ali Yutaz, Sait Durgun,  Serkan Kamacı ve Hüsniye Ezgi Çevirel’in katıldığı “Türk Tasavvuf ve Klasik Türk Sanat Müziği” konulu söyleşi 15 Haziran 2017 tarihinde İşkodra Yunus Emre Enstitüsü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sançtılar izleyicilerden gelen soruları yanıtlayarak Türk müziğinin incelikleri hakkında bilgiler verdiler. Söyleşinin sonunda sanatçılar Arnavutluk’ta Türk Müziğini anlatmaktan büyük keyif aldıklarını ifade ettiler.

İftar Sonrası Müzik Ziyafeti

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Ramazan ayı vesilesiyle diplomasi, siyaset, kültür, eğitim ve sanat alanlarında birçok çevreyi düzenlenen iftar programında bir araya getirdi.

Enstitü Müdürü Zafer Kıyıcı’nın konuşmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Zengin Türk mutfağından yemeklerin sunulduğu iftar programı davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Devlet Sanatçısı Recep Alper Çevirel ve beraberindeki saz sanatçıları Enstitü bahçesinde “Türk Tasavvuf ve Klasik Türk Sanat Müziği” konserini gerçekleştirdi.

İşkodra Yunus Enstitüsü Müdürü Zafer Kıyıcı Türkiye’den gelen ses ve saz sanatçılarına ve tüm misafirlere katılımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerini sundu.

Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Cem Baş açılış konuşmasında Türkiye ve Arnavutluk arasında birçok alanda iş birliğinin olduğunu fakat kültürel alandaki yakınlığın daha özel bir yeri olduğunu vurguladı.

Konserde sanatçılar “Çanakkale Türküsü”,” Yüksek Yüksek Tepelere” ve  “Şalvarını Topla da Gel” türkülerini Türkçe ve Arnavutça olarak seslendirdi.

Geniş bir katılımcı kitlesinin yer aldığı konserde davetliler arasında Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Cem Baş, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği İkinci Katibi Mehmet Oğuz Tekat, TİKA Tiran Koordinatör Yardımcısı Burak Kuruçay, Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Koordinatörü Fatih Cankurt, İşkodra İl Meclis Başkanı Greta Bardeli, İşkodra Belediye Meclis Başkanı Xhemal Bushati, İşkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi Rektörü Adem Bekteshi, İşkodra Müftü Yardımcısı Arben Halluni, çok sayıda milletvekili, akademisyen, STK temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu yer aldı.