Evrim Kaşıkçı, Balkan Trio Konseri ile İşkodralı Sanatseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) 11 Mayıs 2018 Cuma günü düzenlediği etkinlikte, Balkan ve Rumeli müziğinin önemli ismi Evrim Kaşıkçı “Balkan Trio” adlı konserde sanatseverlerle bir araya geldi.

Programın açış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Sayın Sinan Cem Baş, Balkan türkülerini yaşatması, sevdirmesi ve kültürleri buluşturan çalışmaları dolayısıyla Evrim Kaşıkçı'nın son derece kıymetli bir isim olduğunu ifade etti.

İşkodra YEE Müdürü Sayın Zafer Kıyıcı ise kültürleri buluşturan bu tür faaliyetlerin Balkan ve Türk müziğinin yaşatılmasına hizmet etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Evrim Kaşıkçı, İşkodralıların büyük ilgisi ve alkışları ile karşılandı. Birçok uluslararası organizasyonda Türk halk kültürünün tanıtılmasına yönelik konserler veren Evrim Kaşıkçı, konserde Türk müziğinin önemli şarkılarından olan “Osman Aga”, “Telli Turna” “Çadırımın Üstüne” gibi eserleri seslendirdi. Ayrıca Türkçe ve Arnavutça olmak üzere iki dilde “Çanakkale İçinde” adlı türküyü seslendirdi.

BKT Bank ve ATTSO katkılarıyla gerçekleştirilen konser hediye takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.