Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 İşkodra’da Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’ nın (T3 Vakfı) düzenlediği dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in tanıtım programı 21 Şubat 2020 tarihinde İşkodra’da gerçekleştirildi.

İşkodra Spor Salonunda gerçekleştirilen programa; İşkodra Belediyesi Başkanı Sayın Voltana Ademi, T.C. Tiran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Sayın Atakan Doğan, T.C. Tiran Askeri Ateşeliği, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın Ömer Kökçam ve Maarif Vakfı Okul Müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve yöneticileri, akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları, teknoloji ilgilileri ve İşkodra halkı katılım gösterdi.

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıf Müdürü Ömer Kökçam konuşmalarında, TEKNOFEST 2020 hakkında detaylı bilgiler vererek “Türkiye’nin geleceği TEKNOFEST teknoloji yarışmalarında parlıyor. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen teknoloji yarışmalarına başvurular devam ediyor. İki yıldır ziyaretçi rekorları kıran, toplumun her kesiminde teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturan TEKNOFEST’te bu yıl 23 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenleniyor. Kazanan takımları ise 3 milyon TL’nin üzerinde ödül bekliyor. TEKNOFEST bu yıl 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında milli mücadelinin sembol şehirlerinden Gaziantep’te gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1600 kişinin katılımı ve yoğun ilgiyle takip edilen, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2020 tanıtımı,  büyük beğeni topladı.