Atelieja e Teatrit me Hije “Hacivat – Karagöz” u takua me fëmijët shkodranë

Yazıcı-dostu sürüm
Në kuadër të javës së kulturës turke në Shqipëri u organizua për fëmijë atelieja e teatrit me hije “Hacivat-Karagöz”.
Veprimtaria e organizuar në Institutin Yunus Emre Shkodër u realizua nga artisti i teatrit Durmuş Benli.
Fëmijët shkodranë ishin shumë të interesuar për veprimtarinë, e cila u organizua në formën e prezantimit të personazheve të teatrit me hije, vizatimit të karaktereve, formësimit dhe ngjyrosjes së personazheve si dhe performancës së tyre.

Diğer Etkinlikler

U nënshkrua protokoll bashkëpunimi mes Spitalit të Miqësisë Turqi-Shqipëri dhe (YEE) Institutit Yunus Emre Shkodër....

30 vepra shumë të vyera, përgatitur nga artisti i kaligrafisë Dr. Mehmet Vanlıoğlu, artistja e tez'hipit Ayşe Vanlıoğlu...