“ 18 Mars Fitorja e Çanakalasë dhe Dëshmorët e Saj u Përkujtuan në Shkodër ”

Yazıcı-dostu sürüm

Instituti Yunus Emre Shkodër organizoi program përkujtimor me rastin e 107 vjetorit të “18 Mars Dita Përkujtimore e Dëshmorëve dhe Fitorja e Çanakalasë”.

Programi i organizuar nën kujdesin e Ambasadës së Republikës së Turqisë në Tiranë u realizua në Monumentin “Hasan Riza Pasha” në Shkodër. Krahas përfaqësuesëve të institucioneve turke dhe shqiptare, në program pati pjesëmarrje të dendur të qytetarëve shkodranë dhe përfaqëuesëve të medias.

Pas vendosjes me kurora, u vizitua ekspozita “Çanakala 1915”, e përgatitur nga Kryesia e Arkivave Shtetërore të Presidencës së Republikës së Turqisë dhe programi përfundoi me shpërndarjen e hallvës në kujtim të dëshmorëve.

Diğer Etkinlikler

Instituti Yunus Emre Shkodër në bashkëpunim me Drejtorinë e Arkivave Shtetërore të Presidencës së Republikës së Turqisë...