Yunus Emre’den İlahiler: “Dil Söyler, Kulak Dinler; Kalp Söyler, Kâinat Dinler.”

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İşkodra Belediyesi iş birliği ile “Dil Söyler, Kulak Dinler; Kalp Söyler, Kâinat Dinler." isimli Yunus Emre ilahileri konseri düzenlendi.

İşkodra Migjeni Tiyatrosu’nda 7 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Ekibi İşkodralılar ile buluştu.

Program öncesi İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi, İşkodra Yunus Emre Enstitüsü ile duygu birliği ve ortak değerlerin yer aldığı faaliyetleri birlikte yürütmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

T.C. Tiran Büyükelçiliği 2. Kâtibi Oğuz Tekat, Yunus Emre’nin sadece Türk insanında değil, onu bilen herkesin gönlünde yer ettiğini ve herkesi derinden etkilediğini belirtirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestralar Müdürü Celal Sevencan “Ülkemiz kültürünü tanıtan ve diğer ülkeler ile dostluğumuzu geliştirmeyi amaç edinen kültürel faaliyetlere büyük önem vermekteyiz. Ve bu kültürel etkileşim ile çeşitli kurumların iş birliği içerisinde çalışmasının çok büyük önem taşıdığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Açış konuşmasını yapan İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zafer Kıyıcı ise tasavvuf şairimiz Yunus Emre’nin sevgi, barış ve kardeşliği aşılayan bir şahsiyet olduğu ifade etti.

Konuşmaların ardından Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği Ekibi sahne aldı. Konser, ünlü solist Adem Tay’ın yorumuyla sema gösterisi eşliğinde gerçekleşti. İşkodralıların yoğun ilgi gösterdiği konser, plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.