İşkodra’da "Yunus Emre Sözleri" Kaligrafi Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre’nin düşüncelerini ve felsefesini anlatan özlü sözlerin kaligrafi tekniği ile Arnavutça yazıldığı sergi, 25 Mayıs Cuma günü İşkodra Yunus Emre Enstitüsünde açıldı.

Serginin açılışı İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zafer Kıyıcı, sanatçı Bekim Ndrukaj, İşkodra Müzesi Müdürü Fatmir Juka, İşkodra Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Dekanı Suzana Golemi, İşkodra Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Dekanı Blerta Dragusha, İşkodra Müftü Yardımcısı Arben Halluni, entelektüel çevrelerin ve İşkodralı sanatseverlerin katılımı ile yapıldı.

Açılışta konuşan sanatçı Bekim Ndrukaj, katılımcıları serginin içeriği ile ilgili bilgilendirdi. Yunus Emre’nin sözlerini Arnavutça olarak kaligrafi tekniği ile ebru zemini üstüne yaptığını belirten sanatçı, eserlerini İşkodra Yunus Emre Enstitüsünde sergilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü ise Yunus Emre ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında “Yunus Emre’nin en önemli özelliği, insanî değerleri, insan sevgisini ve toplumsal barışı temsil eden bir sembol isimdir. Bu büyük şahsiyet, şiirleriyle sadece Türkçenin gelişimine önemli bir katkıda bulunmakla kalmamış, aynı zamanda evrensel insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle, hiçbir din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin insanoğlunun barış ve ortak değerler etrafında birlikte yaşamasını amaçlayan mesajlar vermiştir. Yunus Emre’nin düşüncelerini ve felsefesini İşkodralılarla buluşturmaktan dolayı mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Enstitü öğrencilerinden Omer Fuçia ve Blerta Mlloja’nın, Yunus Emre’ye ait sözlerden örnekleri Türkçe ve Arnavutça olarak konuklarla paylaşmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Yunus Emre temalı kaligrafi sergisi, 25 Mayıs - 25 Haziran 2018 tarihleri arasında İşkodra Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacak.