İşkodra’da "Türkçe Yaz Okulu" Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, 20 Şubat Salı günü gerçekleştirilen bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. 2018 yılı “Türkçe Yaz Okulu”nun tanıtımı, Türkçe kurslarında başarı gösteren öğrencilere sertifika takdimi ve “Yaz Okulu Fotoğraf Sergisi”nin açılışına eşlik eden Klasik Türk Müziği resitalini içeren program yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) tanıtımı ile başlayan program, yaz okulu projesinin tanıtımı ile devam etti. Toplantıda İşkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı Albana BORİÇİ'nİn yapmış olduğu konuşmanın ardından 2017 yılında Yaz Okuluna katılan öğrencilerden Qamil SOKOLİ’ ve Erion HALLUNEJ programa katılan konuklara yaz okulu ile ilgili deneyim ve izlenimlerini paylaştılar.

Tanıtım toplantısının ardından 2017 Güz Dönemi’nde İşkodra YEE’de düzenlenen Türkçe kurslarında başarı göstererek sertifika almaya hak kazanan 26 öğrencimize sertifikaları taktim edildi.

Sertifika töreni sonrasında ise Klasik Türk Müziği Resitali eşliğinde Yaz Okulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Basın ve İşkodra halkının yoğun ilgi gösterdiği program hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.