“Bin Yıllık Gelenekler İşkodra’da”

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünün değerlerini İşkodralılarla buluşturdu. 27-29 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Bin Yıllık Gelenekler İşkodra’da” programıyla birçok etkinlik düzenlendi.

Üç gün boyunca Türk kahvaltısı ikramıyla başlayan program, öğle saatlerinde çay ve simit eşliğinde Türk kültürüne dair sohbetlerle devam etti. Etkinliğin birinci günü İşkodra ‘Migjeni’ Tiyatrosu’nda “Karagöz Şenlikte” adlı Geleneksel Türk Gölge Oyunu gösterisi ve atölye çalışması yoğun bir katılım ile gerçekleşti. İşkodra Yunus Emre Enstitüsü merkez binasında tanıtımı ve uygulaması yapılan geleneksel Türk sanatlarından hat, kaligrafi, tezhip, ebru, telkâri, çini, kumaş, takı ve ahşap atölye çalışmalarına İşkodralılar yoğun ilgi gösterdi. Türk musikisinde önemli bir yere sahip olan ney dinletisinin eşlik ettiği atölye çalışmalarının yanı sıra Türk mutfağının vazgeçilmez tatları da misafirlerin beğenisine sunuldu.

Türk sinemasına damga vuran filmlerin de gösterildiği etkinlikte ilk gün Sarıkamış harekâtını anlatan “120”, ikinci gün “Hababam Sınıfı”, üçüncü gün ise “Züğürt Ağa” filmi İşkodralı sinemaseverlerle buluştu.