“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” İşkodra’da Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü (YEE), “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle İşkodra Çarşı Meydanı ve Enstitü konferans salonunda etkinlikler düzenledi.

İşkodra Çarşı Meydanı’nda düzenlenen ebru atölyesi ile başlayan etkinlikler büyük ilgi gördü. Dört saat süren atölyede, ebru sanatını deneyimleme şansına sahip olan İşkodları kadınlara gül desenli ebrular hediye edildi.

Söyleşi programı ile devam eden diğer bir etkinlik de İşkodra YEE’de gerçekleştirildi. Maarif Vakfı Arnavutluk Koordinatörü Fatih Cankurt ve eşi, İşkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Suzan Golemı’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen programda Suzan Golemı ve Enstitü müdürünün eşi Gözde Kıyıcı günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Toplumsal sorunların çözümlenmesinde ve toplumun şekillenmesinde kadının önemi ile ilgili konuşan Suzan Golemi, toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problemlerin birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılı olduğunu belirtirken kadınların yaşamış olduğu sosyo-kültürel sorunları çözmekle diğer sorunların çözülmesinin kolaylaşabileceğini ifade etti.

Kadının rolü ve kalkınma hedeflerine etkilerini değerlendiren Gözde Kıyıcı, konuşmasında kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğini ve hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Programın açış konuşmasını yapan İşkodra YEE Müdürü Zafer Kıyıcı ise 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkân olarak görülmesi gerektiğini dile getirirken Türk kültüründe kadının yeri ve değeri ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Günün anısına kesilen pasta ve ikramların ardından program sona erdi.